Следвайте Гласове в ТелеграмПартията на европейските социалисти (ПЕС) е готова с

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПартията на европейските социалисти (ПЕС) е готова с
Коментари Харесай

ПЕС заплаши БСП с изключване заради коалицията с проруски партии

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Партията на европейските социалисти (ПЕС) е подготвена с ограничения против българския си член Българска социалистическа партия, откакто лидерката ѝ Корнелия Нинова разгласи желанието си да образува необятна коалиция с проруски националистически партии. Това оповестява Euractiv, базирайки се на генералния секретар на ПЕС Джакомо Филибек. 

В коридорите на Народното събрание Нинова съобщи, че за първи път чува, че европейските социалисти готвят ограничения за партията ѝ, и добави, че нееднократно ПЕС са правили забележка на столетницата. Соцлидерът обаче очевидно се възмути от изказванието, че хората ѝ се сплотяват с националисти. И добави, че " Възраждане " и " Атака " не са били поканени за диалози, тъй като са националисти. " Виждам напрежение против това, което вършим. Превъзбуди много хора, явно това е сполучлива формула и някой се е уплашил от нея ", съобщи Нинова. 

На въпрос за какво Вътрешна македонска революционна организация са поканени да се причислят към новия политически план,  Нинова отговори, че е поради сполучливото им съдействие по време на локалните избори. И съобщи, че когато Вътрешна македонска революционна организация работиха с ГЕРБ (ВМРО участваше в обединението ''Обединени патриоти'', дружно с НФСБ и ''Атака'', която беше сътрудник в третото държавно управление на Борисов, бел. р.), са били възприемани като евроатлантици, а когато работят с Българска социалистическа партия - са националисти. 

Новият ляво-патриотичен блок

В началото на седмицата Нинова предложения на диалози представители на 16 разнообразни партии, дружно с които Българска социалистическа партия е съумяла да избере кметове и общински съветници. " Това са партии от левия набор, център и патриотични организации. Преди изборите си поставихме цел - дружно да променим досегашния модел на ръководство на ГЕРБ, и постигнахме положителни резултати ", разгласи Нинова. Тя изясни, че с нейните сътрудници считат да стъпят на този триумф, с цел да проведат диалог за образуването на " един огромен фронт – ляво-център-патриотичен ", както се изрази.

Говори се, че измежду тези 16 обединения са антиевропейската проруска партия " Атака ", както и русофилската групировка на Николай Малинов, който е обвиняем за съветски шпионаж. Днес Нинова отхвърли от " Атака'' да са взели участие в диалозите.

" Ако управлението на българската партия тръгне по пътя, разказан в репортажа, тогава сигурно Европейската социалистическа партия ще предприеме следващи ограничения, както се случи в други случаи, като да вземем за пример в Словакия ", споделя Филибек.

В началото на октомври ПЕС приключи участието както на проруската партия " Смер " на Роберт Фицо и на " Хлас " на Петер Пелегрини, които образуваха съдружно държавно управление след своя " десен " завой.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова неотдавна съобщи, че е срещу настояването на ПЕС за използване на Истанбулската спогодба за признание на трети пол, който няма връзка с биологичния пол. " Не утвърждаваме ПЕС да разгласи наказания против Русия за даването на оръжие на Украйна ", добави Нинова, като в същото време изрази възхищението си от Фицо и неговия родолюбив завой.

Инфо: segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР